top of page

BINO Liedjes

Waggel Waggel Stap Stap - Jeroen Schipper / VOF de Kunst
00:00 / 00:00
Is je snavel Rood? - Jeroen Schipper
00:00 / 00:00

BINO 3+ (2010 - 2019)

Een beeldende, avontuurlijke en humoristische muziektheater voorstelling, gebaseerd op de Bino prentenboeken van Marcel van Driel en Vera de Backker.

 

Rick en Lidion zijn de allerbeste vrienden van de hele wereld! Samen reizen ze naar de Noordpool op zoek naar Bino, de sneeuwwitte pinguïn. Dat is bijzonder; een sneeuwwitte pinguïn, zou die wel echt bestaan? Lidion weet het nog niet zeker! Stiekem wil Rick Bino meenemen naar huis. Maar dan kan toch niet, een pinguïn in je slaapkamer? Samen gaan de vrienden op zoek. Onderweg beleven ze geweldige avonturen, bouwen een sneeuwkasteel en zingen prachtige liedjes over vriendschap én natuurlijk witte pinguïns!

 

Spel: Rick Schellinkhout en Lidion Zierikzee
Tekst: Marcel van Driel
Live muziek: Anke Timmer/ Suze van Calsteren/ Esmay Usmany
Kostuums: Tessa Verbei
Decor en poppen: Micha Burm en Vera de Backker

 

Naar een idee van Marcel van Driel en Lidion Zierikzee

 

Foto's

                                                   WEGWIJS 7+ ( 2014-2015)

VIDEO

Een fysieke, humoristische maskertheater voorstelling voor kinderen vanaf 8 jaar. WegWijs gaat over dromen, iets heel graag willen & alles en iedereen die je kan tegenhouden. Uniek in zijn soort in Nederland.

 

Sam vindt zijn werk in het postkantoor heel saai. Vandaag wil hij iets anders doen. Hij pakt zijn koffer, maar opeens hangt het schilderij scheef. Is vertrekken geen goed idee? En waarom krijgen zijn klanten vandaag opeens pakketjes met vakantiespullen? Sam gaat op reis in een wereld waar dromen en werkelijkheid dwars door elkaar heen lopen. Vliegende hamburgers, dansende Russen en zingende Cowboys. Zijn koffer staat nog steeds op tafel…

 

Onder leiding van gerenommeerd maskerregisseur Frans Krom spelen vier acteurs twaalf personages in ramp tempo door elkaar heen.

 

Spel: Jorn Laponder, Inge Voskamp, Tom Dello en Lidion Zierikzee
Maskers: Lidion Zierikzee en Frans Krom
Vormgeving: Tim Vermeulen en Eva Arends
Lichtontwerp: Thomas Brand
Techniek: Rick Schellinkhout
Componist: Wilco Alkema
Productie: Deborah Pinas

 

Met dank aan Familie Floez, KF Hein Fonds, Bernard Cultuur Fonds, Carel Nengerman Fonds, gemeente Amersfoort en het VSB Fonds.

Foto's

bottom of page